U trendu

Delić (NADA): Od Rusije traže da poštuje medjunarodno pravo oni koji su ga pogazili u …

Nosilac parlamentarne liste koalicije NADA, penzionisani general Božidar Delić izjavio je danas da su oni koji od Rusije danas traže da se pridržava medjunarodnog prava, u slučaju Srbije „pogazili i poslednje slovo tog prava“, odnosno da iz Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 nisu ispoštovali samo ono što je bile u interesu Srbije.

„To su bile dve stvari, da se naša vojska u odredjenom broju vrati na Kosovo i Metohiju i da se naš narod vrati na Kosovo i Metohiju. A sve ono što je bilo u njihovom interesu, oni su to od tadašnjih vlasti Republike Srbije obezbedili“, rekao je Delić novinarima kod beogradske Kalenić pijace.

Naglasio je da su u toj koaliciji jedinstveni u stavu da Srbija ne može da uvede sankcije „bratskoj zemlji“, kao što je Rusija, i prema njegovim rečima, jedinoj zemlji koja je u celoj istoriji Srbije bila na njenoj strani.

„Mi poštujemo suverenitet Ukrajine, poštovali smo ga i ranije, ali znamo da sa tim nacifašističkim rukovodstvom koje je dovedeno i koje je smenilo poslednjeg legitimno izabranog predsednika (Viktora) Janukoviča mora da se završi“, kazao je Delić.

Ocenio je da se Ukrajina „mora vratiti tamo gde je oduvek i bila“, odnosno na mesto prijatelja Rusije, ali da će morati da sačeka ruku pomirenja predsednika Rusije Vladimira Putina, jer je oni nisu pružili kada je Putin upućivao svoje zahteve Zapadu.

Istakao je da su Rusi i Ukrajinci, za Srbiju dva bratska naroda, koja su oduvek pomagali oko Kosova i Metohije, kao i da su oni sada „dovedeni u situaciju da ratuju medjusobno“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.