U trendu

Demonstranti u Subotici podržali protest u Savamali

Subotičani su večeras na 21. protestu „Protiv diktature“ na gradskom trgu, podržali Beogradjane i Novosadjane koji su se okupili na protestu inicijative Ne da(vi)mo Beograd u beogradskoj Savamali.

Demonstranti su rekli da će se u Subotici i dalje svakodnevno okupljati na protestima i podsetili da je današnji protest u Beogradu posvećen godišnjici nezakonitog rušenja u Savamali, zbog kojeg još niko nije odgovarao.

„U Subotici smo se okupili u znak podrške. Bilo je reči da će se u Beogradu govoriti o budućnosti protesta. Videćemo kako će se to razvijati, ali smo primetili da se ljudi osipaju. Nadamo da postoji šansa i potencijal da promenimo stvari na bolje“, kazali su učesnici protesta.

Jedan od govornika rekao je da zajedno sa nekoliko mladih Subotičana razmišlja o osnivanju gradjanskog pokreta koji bi funkcionisao na lokalnom nivou.

„Da počnemo da radimo nešto za naš grad i državu, nešto što će doneti promene. I zato je ovo tek početak“, kazao je on.

Protest se nastavlja sutra u 19.00 časova ispred zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, a u četvrtak su pozvani gradjani koji imaju instrumente da ih ponesu sa sobom da zajedno organizuju svirku na gradskom trgu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.