U trendu

Direktor švajcarske banke podneo ostavku nakon istrage o kršenju kovid mera

Direktor švajcarske banke Kredit Svis (Credit Suisse) Antoni Horta-Osorio podneo je ostavku posle unutrašnje istrage koja je pokazala da je prekršio mere karantina u borbi protiv pandemije, saopštila je danas banka.

Horta-Osorija, britansko-portugalskog državljanina koji je preuzeo posao pre jedva osam meseci, zameniće Aksel Leman, švajcarac i bivši izvršni direktor u konkurentskoj banci UBS, koji se u oktobru pridružio odboru Kredit Svisa.

Osorio je na čelo banke došao nakon skandala koji su potresli tu inače uglednu banku, uključujući ulaganje u propali investicioni fond i špijuniranje zaposlenih.

„Žao mi je što su moji lični postupci doveli do poteškoća za banku i ugrozile moju sposobnost da predstavljam banku. Zato verujem da je moja ostavka u interesu banke i njenih klijenata u ovom ključnom trenutku“, rekao je Horta-Osorio (57) a navedeno je u saopštenju banke.

Švajcarski mediji su preneli danas da je Horta-Osorio, prekršio pravila karantina, uključujući putovanje u Britaniju u decembru i odlazak na teniski turnir u Vimbldonu tokom leta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar