U trendu

Djilas: Niko nije pretio novinarima RTS-a, gradjani ušli mirno i tražili da se mediji oslobode

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Djilas izjavio je danas da nije postojao plan da se udje u zgradu RTS sinoć tokom demonstracija i istakao da niko nije pretio novinarima RTS-a, već da je samo traženo od dežurnog urednika gostovanje u TV Dnevniku.

Djilas je za N1 rekao da su to zahtevi koje okupljeni na protestu „Jedan od pet miliona“ traže već nekoliko meseci – slobodne izbore, slobodne medije i da prestane agresija i mržnja prema onima koji drugačije misle.

On je kazao da nije bilo incidenata na sinoćnjim demonstracijama, ni materijalne štete osim razbijenog stakla na ulaznim vratima.

„Niko nikom nije pretio, sve je bilo na pristojnom i civilizavanom nivou“, rekao je Djilas i istakao da lideri Saveza za Srbiju nisu nikada pozivali na nasilne metode.

On je, medjutim, napomenuo da je policija prelazila svoja ovlašćenja i da je tukla demonstrante, da su neki od njih završili u Urgentnom centru.

Djilas je kazao da će direktor RTS-a Dragan Bujošević morati krivično da odgovara „jer je RTS isti kao Pink“ i što obmanjuje javnost i naveo da je sinoćno obraćanje i ponašanje Bujoševića „kukavičko“.

„Mi godinama nemamo mogućnost da se čuje na državnoj televiziji ili televiziji sa nacionalnom frekvencijom čuje drugačiji glas“, kazao je Djilas dodao da je Bujošević poručio da demonstranti neće dobiti ni tri minuta i da ne da RTS.

Povodom protesta zakazanog za danas u podne u vreme obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Djilas je rekao da ne očekuje incidente, već da očekuje da gradjani dodju i iznesu svoj stav o Vučiću i onome što on radi.

Djilas je rekao i da Vučić drži stohiljaditu konferenciju za novinare na kojoj će opet da kaže šta misli.

Samostalna poslanica Mariniak Tepić rekla je za N1 da je Bujošević „propustio priliku“ sinoć da u narednom periodu „mirno spava“.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    FUJ

Napišite komentar