U trendu

Djilas: Osnovan ogranak Saveza za Srbiju za Kosovo i Metohiju

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas izjavio je da je danas na Gazimestanu osnovan ogranak Saveza za Srbiju (SzS) za Kosovo i Metohiju, koga osim članica SzS čini i više drugih političkih partija i udruženja gradjana, to jest gradjanskih inicijativa koje deluju na Kosovu.

U izjavi agenciji Beta, Djilas je naveo da je na tom skupu istakao važnost dijaloga i razgovora izmedju Srba i Albanaca.

„Do toga će teško doći kada nema razgovora ni izmedju nas samih“, dodao je Djilas.

On je naveo da su osnivačkom skupu, osim predstavnika svih članica SzS, prisustvovali i Rada Trajković, odbornik Gradjanske inicijative SDP Marko Jakšić i predstavnici nekoliko organizacija iz Štrpca, Leposavića i Leška.

Djilas je naveo da je skup održan na Gazimestanu a ne u Gračanici jer su organizatori želeli da izbegnu bilo kakav sukob sa ljudima koji su se tamo okupili.

„Ne želimo nikakav sukob ili da dozvolimo da nas bilo ko huška jedne na druge“, rekao je Djilas.

Kako prenosi portal Kossev, danas se ispred Doma kulture u Gračanici okupilo oko 50 gradjana koji su protestovali protiv dolaska opozicionih političara i aktivista. Oni su nosili transparente „Savez za lični interes“ i „Savez za pljačku“.

Nijedan zaista opozicioni poslanik neće prisustvovati sednici parlamenta o Kosovu

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas izjavio je danas da je siguran da nijedan zaista opozicioni poslanik neće prisustvovati predstojećoj sednici parlamenta na kojoj je najavljeno da će se raspravljati o pitanju Kosova.

„Što se tiče sednice skupštine navodno posvećene Kosovu, siguran sam da nijedan zaista opozicioni poslanik koji se bori protiv režima neće prisustvovati sednici. Bojkot skupštine, na koji smo se obavezali Sporazumom sa narodom, će se nastaviti“, rekao je Djilas agenciji Beta.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ranije je zakazala posebnu sednicu parlamenta za ponedeljak, 27. maj.

Na toj sednici će o situaciji na Kosovu govoriti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.