U trendu

Djilas za Danas: Vulin nastavlja da krši zakon

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas rekao je danas da ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nastavlja iz dana u dan da krši zakon.

Djilas je za list Danas, komentarišući izjavu Vulina da će policija reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlašćenjima i „da će morati da primeni nasilje“, ali da „policija radi sve da do nasilja ne dodje“, rekao da niko nema pravo da poziva ili preti nasiljem.

„Julovac Mire Marković, Novosadjanin koji je po diplomu išao u Kragujevac na fakultet na kome su desetine profesora optužene za prodaju ispita, sestrić nepostojeće tetke iz Kanade, nastavlja da krši zakon iz dana u dan“, rekao je lider SSP, preneo je Danas na svom sajtu.

Djilas je naveo da Vulin „ide dotle da sam priznaje da policija pribegava nasilju, a ne da koristi silu kako to zakon u pojedinim situacijama dozvoljava“.

„Čovek koji je naredio povlačenje policije sa mosta u Šapcu, kako bi batinaši mogli da odrade svoj posao, suočiće se posle 3. aprila naredne godine) sa ozbiljnim optužbama i krivičnim postupkom koji će biti pokrenut za niz nezakonitih dela koja je počinio“, rekao je predsednik SSP.

Vulin je ranije danas rekao za Televizju Hepi da nedavni protesti nemaju „nikakve veze“ sa ekologijom već da je u pitanju „nastavak hibridnog rata“ protiv Srbije.

Ocenio je da je Srbija „na udaru onih“ koji bi da izazovu duboku političku nestabilnost u zemlji i sukobe medju gradjanima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.