U trendu

Djordjević (Oslobodjenje) kritikovao državni vrh što je van zemlje dok traje kriza na severu …

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević danas je oštro kritikovao predsednika i premijerku Srbije, Aleksandra Vučića i Anu Brnabić, što su u inostranstvu dok traje kriza sa registarskim tablicama na severu Kosova.

Djordjević je u saopštenju naveo da je državni vrh odlučio da se „skloni iz zemlje dok traje kriza na severu Kosova i Metohije“, preneo je taj pokret.

On je naveo da su specijalne kosovske jedinice (ROSU) upale na sever Kosova, da Srbi stoje na barikadama i da su danas pripadnici te „ilegalne prištinske jedinice pretukli trojicu Srba“.

„Za to vreme, Vučić je u Madjarskoj, Brnabić u Americi, a ministar odbrane (Nebojša) Stefanović u mišjoj rupi“, rekao je Djordjević.

On je oštro kritikovao odluku Vučića da tokom ove krize ode na samit o demografiji i porodici koji organizuje madjarski premijer Viktor Orban, te dodao da „nije siguran šta Vučić uopšte traži u Budimpešti“.

„To je nekakav skup o demografiji, a nama su smrtnost i odliv mozgova najgori u istoriji, zahvaljujući režimu Srpske napredne stranke (SNS)“, rekao je Djordjević.

Naveo je „da je jasno“ da je Vučić izbegao boravak u Srbiji dok, kako je rekao, traje „otvorena izdaja Kosova i Metohije“.

Ukazao je da „ROSU skida Srbima tablice na osnovu sporazuma koji su naprednjaci potpisali“, te dodao da su „znali da će ovo da se dogodi“.

„Umesto u Budimpeštu, mogao je bar da ode u UN i brani Rezoluciju 1244, što je on (Vučić) takodje izbegao“, rekao je Djordjević.

Prema njegovim rečima, umesto toga, tamo je Brnabić, „koja priča o Briselskom sporazumu“.

Djordjević je upitao i da li je vlast zvanično postavila Briselski sporazum ispred suvereniteta Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, koju, kako je naveo,“više i ne pominju u javnim nastupima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.