U trendu

Djordjević (Oslobodjenje): Vlast organizovala Belivukovu kriminalnu grupu

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević ocenio je danas da je vlast „organizovala“ kriminalnu grupu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, osumnjičenu za najteža krivična dela, medju kojima i ubistva.

Djordjević je u pisanoj izjavi naveo da „operacije Belivukovog klana dobijaju na značaju od momenta kada Bratislav Gašić, po ukazu Aleksandra Vučića, postaje direktor Bezbednosno-informativne agencije“.

„Oni su fabrikovali slučaj Jajinci, ceo onaj smešni i navodni atentat na Vučića, samo da bi pravili medijsku pompu i smenili prošlog direktora BIA. Na čelo te institucije potom dolazi Gašić, sa zadatkom da otvori prostor Belivukovom klanu“, naveo je lider Oslobodjenja a preneo taj pokret.

Dodao je da se paralelno odvija proces „čišćenja Uprave kriminalističke policije od poštenih policajaca“ i „uvodjenje sumnjivih likova poput Gorana Papića i Dijane Hrkalović u UKP“.

„Radi se o osmišljenom planu da se bezbednosne službe podrede operacijama jednog kriminalnog klana, kojim se upravlja direktno iz kuće Vučića u Jajincima. Zato ga i zovemo Jajinački klan“, naveo je Djordjević.

Ocenio je da „rasformiranje Jajinačkog kriminalnog klana“ mora da bude prvi zadatak policije i pravosudja „nakon oslobodjenja Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.