U trendu

Djordjević (Oslobodjenje): Vučić rehabilituje Belivukov klan

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević upozorio je danas da je na sceni „rehabilitacija Belivukovog klana“ kojom upravlja direktno kabinet predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopšteno je iz tog pokreta.

Djordjević je u pisanoj izjavi naveo da je javnost pre samo tri meseca slušala priče o „najsurovijoj kriminalnoj organizaciji u istoriji, koja se sprema da preuzme vlast“, a njihovi članovi i povezani ljudi i dalje su na pozicijama.

„Uhapšeni Goran Papić pere svoju biografiju učestvujući u emisijama sa poslanikom Srpske napredne stranke (SNS) Vladimirom Djukanovićem koji je ujedno član Visokog saveta sudstva, Dijana Hrkalović pući usne na novom sponzorisanom instagram profilu, Nebojša Stefanović je i dalje ministar, kriminalci se van očiju javnosti puštaju iz pritvora“, rekao je Djordjević.

On je naveo i da niko iz policije, politike i službi bezbednosti nije saslušan u vezi zločina takozvanog Belivukovog klana. „To se posebno odnosi na generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića, koji se u više izveštaja i svedočenja označava kao veza vlasti i kriminalnog podzemlja“, naglasio je Djordjević.

Iz pokreta Oslobodjenje navode da se sada potvrdjuje ono što je javnost i sumnjala, „da je Belivukov klan napravio Aleksandar Vučić za svoje potrebe“.

„On ih sada pušta na slobodu. Oni su samo produžetak jajinačkog klana kojim rukovode braća Vučić“, rekao je Djordjević.

Djordjević je dodao da je Belivukov klan odgovoran za ubistvo ili nestanak najmanje 20 ljudi, a prema njegovim rečima, „radilo se o uklanjanju svedoka prljavih radnji i veza politike i kriminala, kao i o čistim političkim ubistvima – uklanjanju protivnika koji su na tribinama skandirali“ protiv lidera SNS-a Vučića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.