Djordjević razgovarao s predstavnicima vojnih sindikata

Ministar odbrane Zoran Djordjević danas je u razgovoru sa predstavnicima Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata i Sindikata odbrane Srbije rekao da bi najavljeno povećanje plata, koje neće biti linearno, trebalo da doprinese da boljitak osete upravo oni sa najnižim primanjima.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da su predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata izneli probleme sa kojima se susreću u radu i težnji da njihovi zahtevi ostanu u domenu stvarne sindikalne borbe koja će doneti konkretan boljitak za pripadnike Vojske Srbije i zaposlene u Ministarstvu.

Navodi se da su predstavnici Sindikata odbrane Srbije ukazali na neke nedoumice čijim rešavanjem je moguće poboljšati položaj zaposlenih i efikasnost njihovog rada.

Djordjević je rekao da će se na konkretne i realne predloge brzo reagovati i da redovni sastanci sa predstavnicima svih sindikata predstavljaju otvorenu komunikaciju koja će doprinositi stalnom poboljšanju socijalnog statusa svih pripadnika Vojske i zaposlenih u Ministarstvu odbrane.

Kako se navodi, Ministarstvo odbrane je u cilju poboljšanja položaja svih zaposlenih donelo je paket mera, koji obuhvata ugovore sa pojedinim trgovačkim lancima, povoljnosti za kupovinu knjiga i školskog pribora, vozila, turističkih aranžmana, popusta od sedam odsto za nabavku goriva na NIS-ovim pumpama.

Djordjević je istakao da su navedene mere rezultat neposrednog dijaloga sa predstavnicima sindikata, ali i sa svim pripadnicima Vojske.

Najavio je nastavak direktnih razgovora sa podoficirima, profesionalnim vojnicima i vojnim službenicima u svim jedinicama, kako bi se rešavanjem konkretnih, pojedinačnih problema doprinelo poboljšanju profesionalnog i ekonomskog statusa tih ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.