U trendu

Djordjević: SNS je mašina za bogaćenje koja je od Srbije napravila kravu muzaru

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da je „mašina za bogaćenje, koja je od svojih funkcionera napravila milijardere, a od države Srbije kravu muzaru“.

„Tek sad vidimo razmere njihovog prljavog biznisa. Trebalo je da dodje do ovog velikog sukoba mafije unutar SNS da bi stvari izašle na videlo, da narod vidi šta su sve popljačkali od 2012. godine“, naveo je Djordjević u pisanoj izjavi.

Djordjević je dodao da tabloidi vlasti spekulišu da je Slaviša Kokeza umešan u pljačku više stotina miliona evra prihoda carine, a da je sistem ispumpavanja narodnog novca toliko raširen „da čak i nebitni šrafovi režima poput nekog Handanovića kupuju stanove od 600.000 evra, što je cifra o kojoj običan gradjanin može samo da sanja“.

Predsednik Oslobodjenja je ocenio „da je zanimljiv slučaj Dijane Hrkalović, koja po zvaničnim podacima nema prihode niti imovinu, ali zato ima tim skupih advokata i privatno obezbedjenje“.

Djordjević je dodao da je SNS „samo preuzela, raširila i razradila sistem žutih lopova koji je postojao za vreme prethodnog režima“.

„SNS je preuzela sve ‘žute lopove’, one koji znaju kako da muzu Srbiju, da im uspostave sistem pljačke. Razni Maliji, Dinkići, Trivanke, Vesići. Goran Knežević je 2008. godine uhapšen kao funkcioner Demokratske stranke u aferi gradjevinske mafije i proveo je 13 meseci iza rešetaka, da bi postao ministar u vreme SNS“, kazao je Djordjević.

On je naveo i da je Srbija danas zadužena „do guše“, odnosno da je „SNS 2012. godine zatekla javni dug od 15 milijardi evra, a danas je on 27 milijardi“.

„Zadužili su zemlju da bi je pljačkali, a te dugove ćemo vraćati svi mi, pa i naša deca. Aleksandar Vučić ne samo da je to dopustio, on se sa svojim saradnicima nalazi na vrhu te pljačkaške piramide“, rekao je Djordjević.

Djordjević je pozvao Vučića da objasni odakle njemu, kao predsedniku republike „sa platom od hiljadu evra“ bogati vinski podrum, odakle Ani Brnabić „sa sličnom platom premijera“ stan na Dedinju od 328 kvadrata, kao i kako su se ljudi iz Vučićevog okruženja „vinuli u sam vrh srpskih tajkuna“.

„Njegov kum Nikola Petrović kupuje vile od četiri miliona evra i avio kompanije od Stanka Subotića. Naprednjačka mafijaška hobotnica je preuzela sve biznise u Srbiji“, dodao je Djordjević.

Prema njegovim rečima „sukob u SNS će se nastaviti“, jer je „klupko tek počelo da se odmotava“.

„Tek ćemo čuti priče o pokradenim milijardama, vilama, gradjevinskom i poljoprivrednom zemljištu, kao i fantomskim firmama napravljenim da ispumpavaju stotine miliona evra narodnog novca iz Srbije. Tome će uskoro doći kraj, a Vučić će ostati upamćen ne samo kao izdajnik Kosova, već i kao najveći pljačkaš u istoriji Srbije“, rekao je lider Oslobodjenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.