U trendu

Djordjević: Zapad gura Ukrajinu u nepotrebni rat, što pre mir i za pregovarački sto

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević danas je za dešavanja u Ukrajini okrivio Zapad, „koji godinama gura Ukrajinu i Ukrajince u nepotreban rat u kom ne mogu da pobede“ i istakao da se nada da će što pre biti uspostavljen mir.

„Ovakvi sukobi odgovaraju jedino i isključivo Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim evropskim satelitima, a ne Rusiji i Ukrajini“, rekao je Djordjević u pisanoj izjavi.

Preme njegovim rečima, „nije prvi put da Zapad radi ovakve stvari“.

„Sukobi u bivšoj Jugoslaviji i na Kosovu i Metohiji, kao i ilegalna agresija NATO na našu zemlju 1999. godine, praćena povlačenjem naše vojske s Kosmeta i kasnija nelegalna secesija takozvane države Kosovo poslužili su kao presedan koji se Zapadu sada vraća poput bumeranga. Zato je pozicija vodećih zapadnih država licemerna i neprincipijelna“, naveo je Djordjević.

On je rekao da je „jedini zahtev Rusije bilo dobijanje garancija od Zapada da Ukrajina neće postati članica NATO, što je Zapad odbio i tako doveo do ove situacije“.

„I zato, kao pripadnici naroda koji je često nepravedno stradao pod bombama, možemo samo da se nadamo da će se vojna dejstva što pre završiti i biti uspostavljen mir, da će se strane vratiti pregovaračkom stolu i da će ruskom narodu biti garantovana sva prava u skladu s medjunarodnim standardima, te da će se bratski ukrajinski i ruski narod odupreti silama koji žele da ih posvadjaju zarad svojih geopolitičkih interesa“, istakao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.