U trendu

Djurić: Priština da prekine ćutanje o ubistvu srpskih žetelaca

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Djurić zatražio je danas, povodom 19. godišnjice ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, da predstavnici institucija u Prištini „prekinu zaveru ćutanja“ o zločinima OVK i kriminalno-terorističkih grupa na Kosovu i Metohiji“.

„Podsećam da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu medjunarodne zajednice, pred čijim očima su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni“, rekao je Djurić, a preneo njegov kabinet.

Djurić je kazao da porodicama stradalih nije potrebno ničije licemerno odavanje pošte žrtvama i fotografisanje predstavnika Prištine kraj spomen obeležja, već odlučna akcija koja će dovesti do hapšenja i kažnjavanja počinilaca.

„Odgovornost za činjenicu da ubice iz Starog Grackog još nisu privedene pravdi dele i pojedine medjunarodne institucije u čijoj je nadležnosti bilo i jeste uspostavljanje vladavine prava na Kosovu i Metohiji“, kazao je Djurić.

Dodao je da Srbija i srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na istini o stradanjima Srba, ali i „istini o pravom, zločinačkom karakteru onoga što mnogi politički predstavnici albanskog naroda na Kosovu i Metohiji opisuju kao borbu za slobodu“.

Sutra će u selu Staro Gracko kod Ljipljana biti obeleženo 19 godina od ubistva 14 Srba, Žetelaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.