U trendu

Djurić: Sraman potez Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da je odluka Prištine da mu ne dozvoli da na Dan pobede nad fašizmom poseti Kosovo sraman potez i ozbiljan udarac procesu normalizacije odnosa.

„Odluka privremenih institucija samouprave u Prištini da mi uskrati mogućnost da u Kosovskoj Mitrovici prisustvujem obeležavanju Dana pobede nad fašizmom je sraman potez, kojim je iskazan jasan stav, ne samo prema normalizaciji odnosa, već i prema današnjem prazniku“, naveo je Djurić u pisanoj izjavi.

On je dodao da je samovoljom Prištine zadat još jedan ozbiljan udarac procesu normalizacije odnosa i nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji stvori multietničko društvo na tradicijima demokratije i antifašizma.

„Dan pobede nad fašizmom je povod da civilizovan svet iskaže svoj otklon od ideologija mržnje i zla, a oni koji to danas sprečavaju iskazaju svoj otklon od civilizovanog sveta i vrednosti koje on deli“, rekao je Djurić.

Prema njegovim rečima, niko ne može da spreči gradjane Srbije da s ponosom neguju svoju antifašističku tradiciju i sećanje na žrtve koje je podneo oslobadjajući od nacizma i fašizma svoju zemlju, pa i one koji su tokom Drugog svetskog rata bili na strani ideologije zla.

„U nadi da će i uticajni medjunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji iskazati jasan stav prema današnjoj anticivilizacijskoj odluci Prištine, gradjanima Srbije na Kosovu i Metohiji čestitam Dan pobede nad fašizmom“, rekao je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.