U trendu

Dobrica Veselinović: Utvrditi punu istinu o tragediji u rudniku Soko

Predsednik odborničke grupe Ne davimo Beograd u skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović rekao je da poslanici i odbornici „Zeleno levog kluba – Ne davimo Beograd“ neće odustati od zahteva da se utvrdi puna istina o tragediji u rudniku Soko.

On je na pomenu povodom godišnjice nesreće u kojoj je osam rudara tragično izgubilo život, rekao da za to niko nije odgovarao i da je dodatno skandalozno što je slučaj zataškan i gurnut pod tepih.

„Pamtimo i nećemo odustati od toga da porodice i javnost dobiju istinu o ovoj tragediji, a da krivci odgovaraju. Na nama je da napravimo društvo u kojem profit nije važniji od ljudskih života“, rekao je Veselinović i podsetio da su rudari danima upozoravali na opasnost, a da su se nadležni oglušili o upozorenja.

Zeleno-levi poslanički klub – Ne davimo Beograd podneo je zahtev Skupštini Srbije u avgustu 2022. godine, da se formira anketni odbor koji bi utvrdio činjenice o ovoj nesreći, kao i odgovornost nadležnih, ali do do danas nije bilo odgovora, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar