U trendu

Dodik: Firma koju odredi Vlada Srbije kupuje polovinu bijeljinskog Orla

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je danas dogovoreno da firma koju odredi Vlada Srbije dobije 50 odsto vlasništva kompanije u Bijeljini „Orao“, za proizvodnju i remont, i ocenio da je to pokušaj da se obezbedi sigurnost posla.

Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin su danas posetili kompaniju „Orao“, saopštilo je u Begradu Ministarstvo odbrane Srbije.

Vulin je ocenio da je to preduzeće strateški važno za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji.

„Upravo zbog toga i ove godine smo u poslove s ‘Orlom’ uložili nešto više od tri miliona evra i kompanija može da računa u narednih pet godina da obim saradnje neće padati ispod toga. Za nas je ‘Orao’ veoma bitan, baš kao što je i Republika Srpska beskrajno bitna za Srbiju“, rekao je Vulin.

Dodik je ocenio da je Srbija najvažnija zemlja za regionalnu stabilnost i da je na čelu sa Aleksandrom Vučićem rekla da je „spremna da brani svoju slobodu svog naroda u celini“.

„Mi smo pročitali da to znači i našeg prostora. Zato možemo zajedno da ulazimo u vlasničke i poslovne odnose. Tu najveći doprinos daje ministar odbrane Aleksandar Vulin i nadam se da ćemo brzo rešiti sve po tom pitanju“, rekao je Dodik.

Direktor „Orla“ Milan Prica je rekao da je „cilj današnje posete bilo proširenje saradnje i ulaganje u fabriku“, i da je yadovoljan ishodom.

Kompanija „Orao“ A.D. za remont i proizvodnju u Bijeljini bavi se delatnošću u okviru vazduhoplovstva. Osim važnog partnerstva s Republikom Srbijom, „Orao“ izmedju ostalog izvozi motore na indijsko, englesko i italijansko tržište.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.