U trendu

Drašković: Zabrana putovanja u Francusku je u korist naše štete

Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković ocenio je danas da je odluka o zabrani putovanja u Francusku zbog toga što je francuski sud odbio da Srbiji izruči Ramuša Haradinaja, osumnjičenog za ratne zločine, u „korist naše štete“

On je za televiziju N1 rekao da je „taj potez u korist naše štete i da ne može da razume i podrži tako nešto“.

„Ispada da su francuski državni službenici, predsednik, premijer presudjivali Haradinaju, pa je sada ovo uzvratna mera. Nameštamo se kao država koja će zbog toga od Francuske pri otvaranju poglavlja dobiti odgovore koji nam se neće svideti“, rekao je Drašković.

Vlada Srbije naložila je svim državnim zvaničnicima i službenicima u ministarstvima, kao i direktorima javnih preduzeća da otkažu planirana službena putovanja u Francusku i da u naredna tri meseca ne dogovaraju nikakve posete i aktivnosti toj zemlji, pišu „Večernje novosti“ u izdanju za subotu, 29. april.

Kako se navodi, ta odluka je jedan u nizu odgovora na odluku Apelacionog suda u Kolmaru da odbije zahtev Srbije za ekstradiciju bivšeg vodje OVK Ramuša Haradinaja, koji se sumnjiči za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.