U trendu

'Državni organ dužan da primi svaku prijavu skupa'

Vršilac funkcije zaštitnika gradjana Miloš Janković naveo je da je državni organ Srbije dužan da primi svaku prijavu skupa, a da, ako je ona nepotpuna, treba da bude naknadno dopunjena.

„Državni organ je dužan da primi svaku prijavu. Ako nepotpuna prijava ne bude naknadno dopunjena, smatra se da okupljanje nije ni prijavljeno“, naveo je Janković na svom Tviter nalogu.

On je citirao Zakon o javnom okupljanju u kojem piše da „ako prijava ne sadrži potrebne podatke, nadležni organ odredjuje rok od 12 časova za dopunu prijave“.

Načelnik Policijske stanice Savski venac u Beogradu Radovan Gatarić saopštio je u sredu da „pristalice Saše Jankovića“ nisu u skladu sa zakonom prijavile skup podrške tom predsedničkom kandidatu u Savamali.

„Prijave javnih skupova moraju biti uredne i u skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije. Zato ističem da svi zainteresovani koji žele da prijave neki skup na teritoriji Policijske stanice Savski venac, to mogu da učine u bilo kojem terminu održavanja skupa, ali je važno da to urade u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju“, rekao je Gatarić, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Članica izbornog tima Saše Jankovića Maja Stojanović navela je prethodno na Tviteru da više od 24 sata tim pokušava da prijavi skup u Savamali, ali da policija na Savskom vencu nije želela da zavede prijavu, i da za to nema objašnjenja.

„Više od 24 sata se raspravljamo sa policijom da prijavimo skup u Savamali! Neće da prime prijavu“, navela je Stojanović na Tviteru.

Jankovićev tim pokušao je da skup u Hercegovačkoj ulici prijavi za iduću subotu, 18. mart.

„Izmedju poseta Smederevskoj Palanci i Požarevcu, saznah da je policija fizički odbila da primi našu prijavu skupa u Savamali“, naveo je Janković na Tviteru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.