U trendu

DS: Na Tamnavi opet havarija, nema povredjenih, velika materijalna šteta

Demokratske stranka (DS) saopštila je danas da se tokom noći na površinskom kopu Tamnava–Zapadno polje desila još jedna havarija i obrušavanje materijala na bager, ali da, na sreću, niko od zaposlenih nije povredjen, mada je načinjena velika materijalna šteta.

„U želji da iskopaju što više lignita, partijski komesari u Kolubari se oglušuju o pravila struke, ignorišu se pravila za eksploataciju i neadekvatno se rukuje mehanizacijom. Njihov neprofesionalni pristup ugrožava živote i zdravlje radnika i iz dana u dan doprinosi još većem urušavanju našeg energetskog giganta“, navela je DS.

Resorni odbor stranke za energetiku i rudarstvo upozorava da je to bezvlašće posledica odluke da se odugovlači sa imenovanjem novog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) da bi se ostavilo dovoljno vremena nedavno smenjenom Miloradu Grčiću da ukloni tragove koruptivnih poslova.

Pozivajući se na informacije koje joj dostavljaju zaposleni u EPS-u, stranka je prenela da su Grčićeve posete kancelarijama u kojima je pohranjena arhiva sa komercijalnim ugovorima učestale.

Stranka je navela da se opravdano sumnja da se ubrzano radi na naknadnom prepravljanju već potpisanih ugovora i uklanjanju tragova koji bi mogli da budu ključni u budućem sudskom procesu protiv Grčića.

„Podsećamo da je protiv Milorada Grčića tužbu podnelo Ministarstvo rudarstva i energetike, kao i Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI), pa bi bilo logično da u cilju sprečavanja uklanjanja dokaza i uticaja na svedoke nadležno tužilaštvo ograniči Grčićevo kretanje i preduzme zakonom propisane mere“, naglasila je DS.

Stranka je poručila da je to „još jedan u nizu dokaza da Srpska napredna stranka vodi računa samo o svom uskopartijskom interesu i da je spremna na brojna kršenja zakona i pravila struke“, kao i da su „njeni čelnici, u strahu od odgovornosti, spremni da žrtvuju funkcionisanje jednog ogromnog sistema i javni interes“.

„Čini se da su Grčićeva ucenjivačka moć i njegovi spiskovi sigurnih glasova kojima preti zaposlenima u ovom momentu iznad zakona i svakog dana prouzrokuju milionske štete. Poručujemo im da odgovornost neće moći da izbegnu i da će se svi suočiti sa posledicama svog štetočinskog delovanja. To će se desiti neposredno posle 3. aprila ove godine, kada će DS skupa sa svim gradjanima, glasačkim listićima definitivno raskrstiti sa ovakvom neprihvatljivom praksom“, saopštila je DS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar