U trendu

DS: Ni posle sedam godine nije utvrđeno ko je naložio rušenje u Savamali

Demokratska stranka (DS) upozorila je danas da ni sedam godina od bespravnog rušenja objekata u beogradskom kvartu Savamala, nije zvanično utvrđeno ko je naložio rušenje i ko je izdao naređenje policiji da, uprkos pozivima građana, ne reaguje.

U saopštenju povodom sedmogodišnjice, kako su naveli „rušenja ustavnog poretka Srbije“, DS je ocenila da je „skandalozno“ što je za taj slučaj osuđen „samo šef dežurne službe beogradske policije Goran Stamenković i to uslovno na pet meseci zatvora za nesavestan rad, odnosno nereagovanje, uprkos pozivima uznemirenih građana policiji da izađe na teren“.

„U vreme ovog kriminalnog čina gradonačelnik Beograda je bio Siniša Mali, Aleksandar Vučić se nalazio na poziciji predsednika Vlade, dok je posao ministra unutrašnjih poslova obavljao Nebojša Stefanović. Iako je Aleksandar Vučić izjavio da su ovo rušenje sproveli kompletni idioti, čime je posredno priznao da zna ko je učestvovao u ovom kriminalnom činu, javnost nije dobila informaciju ko su ti istaknuti članovi Srpske napredne stranke koji su macolama srušili Ustav Srbije“, naveli su iz DS.

Privatni objekti u Savamali srušeni su u noći neposredno nakon parlamentarnih i lokalnih izbora koji su održani 24. aprila 2016. godine, u vreme kada je Aleksandar Vučić bio premijer.

Kako je ujutru nakon rušenja ispričao čuvar jedne firme, objekte je srušila grupa ljudi maskiranih „fantomkama“, opremljenih bagerima i palicama, koja ga je prethodno vezala.

On je mesec dana kasnije preminuo a pojedini mediji povezivali su njegovu smrt sa stresom koji je pretrpeo u noći rušenja objekata u Savamali.

Vučić je povodom tog slučaja rekao da je rušenje izveo „kompletan idiot“, ukazujući na najviše gradske ograne.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.