U trendu

DS o pozorištu Boško Buha: Grad da objasni da li je greška u katastru, ili je otuđena javna …

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od uprave Grada Beograda da saopšti da li je kod imovinsko-pravnog problema u prostoru koji koristi pozorište „Boško Buha“ došlo do greške u katastru, ili do otuđenja dela javne svojine grada.

Ta stranka je u saopštenju navela da je Republički geodetski zavod odbacio navode da je u pitanju greška, kako su iz gradske uprave obavešteni članovi Upravnog odbora pozorišta, već da je 2016, u sudskom postupku došlo do promene vlasništva na poslovnom prostoru u javnoj svojini Grada Beograda.

„Demokratska stranka traži hitno rešavanjeovog problema u korist građana Beograda, odgovornost za vinovnike ovakvog stanja, rekonstrukciju prostora namenjenog pozorištu na Trgu Republike br. 3, kao i javnu garanciju da će pozorišta ‘Boško Buha’, po isteku radova, biti vraćeno u sam centar grada gde mu je i mesto“, dodaje se u saopštenju.

Naveli su da Resorni odbor DS za kulturu u potpunosti podržava zahteve zaposlenih u pozorištu, koje odbija kompletno preseljenje u renoviranu zgradu Pošte na Savskom trgu i insistira da i dalje ostane u zgradi na Trgu republike, u kojoj se nalazi od osnivanja 1950. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.