U trendu

DS: Reklama Privredne komore uvredljiva i seksistička (VIDEO)

Predsednica Foruma žena Demokratske stranke (DS) Marina Nikolić ocenila je danas da je reklama Privredne komore Srbije (PKS), kojom se promovišu domaći proizvodi, uvredljiva, seksistička i da podstiče rodne stereotipe.

Nikolić je ocenila da je zastrašujuće da je takva reklama dobila podršku PKS, saopštila je DS.

U reklami su prikazane žene s vinom, po čijim usnama i ledjima curi med i koje maze mašine, a Nikolić smatra da su to potpuno erotski prizori, a ne slike koje zaista reklamiraju domaće proizvode.

„Dok brojni slučajevi pokazuju kako je diskriminacija žena danas u ozbiljnom porastu, PKS se hvali svojim ‘dobrim idejama i brzom realizacijom’ i javnosti predstavlja jednu od najskandaloznijih reklama koje smo mogli da vidimo u poslednje vreme“, rekla je Nikolić.

Forum žena DS pozvao je PKS da se javno izvini svim ženama Srbije, da povuče sporne reklame i da snimi nove koje bi doprinele osnaživanju žena i služile na čast svim ženama i muškarcima koji učestvuju u proizvodnji domaćih proizvoda.

„I druga reklama u kojoj se devojke predstavljaju kao posebne i jedinstvene, nežne kao pamuk, a momci kao brzi, neustrašivi sportisti, pokazuje nam koliko je PKS, zajedno sa agencijom koja je obavila posao na terenu, izgubila kompas i promoviše rodne stereotipe umesto domaće proizvode“, dodala je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.