U trendu

DS: Vučić brani Koluviju, vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da se Aleksandar Vučić odrekao dužnosti predsednika Srbije i da je praktično preuzeo posao šefa odbrane vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi Predraga Koluvije.

„Način na koji Vučić i njegovi najbliži saradnici brane Koluviju, kao i za predsednika države apsolutno nedopustivi pokušaji diskreditacije zakona i važnih državnih organa kao što su policija i tužilaštvo, neizbežno upućuje na zaključak da su i lično životno zainteresovani da se slučaj ‘Jovanjica’ ne reši do kraja i da Predrag Koluvija ne bude osudjen na kaznu koja mu sleduje po zakonu“, navodi DS.

U saopštenju DS-a navodi se da je Vučić gotovo otvoreno ustvrdio da su policija i državno tužilaštvo lažno osumnjičili i optužili vlasnika imanja „Jovanjica“ kod Stare Pazove, i na taj način pogazio Ustav, zakone i dostojanstvo države, zbog čega bi već danas bio pokrenut postupak njegovog opoziva sa mesta predsednika kada bi Srbija imala pravu Skupštinu i Ustavni sud.

„Vučić je u svom uključenju u program Pinka iz dalekih Ujedinjenih Arapskih Emirata svesno slagao gradjanima Srbije da se Koluvija tereti ‘samo’ za posedovanje jedne tone marihuane i praktično za bezvredne proglasio zakone ove zemlje koji zabranjuju proizvodnju i prodaju opojnih droga“, navodi DS u saopštenju.

Iz te stranke ukazuju da nema drugog načina da se Srbija oslobodi sprege političkog vodjstva i mafije koja „bezmalo čitavu deceniju vlada zemljom“, osim da se svi koji su politički protivnici Vučićevog režima i gradjani koji ne pripadaju tom režimu udruže u jedinstveni front otpora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.