U trendu

Dveri: Ne smemo dozvoliti da se ne utvrdi ko je skrivio i zataškao smrt Vladimira Cvijana

Članica predsedništva pokreta Dveri Maja Mitić izjavila je da „iako živimo u zemlji koja sistemski sakriva svoje mrtve, umrli oni od korone ili nekog drugog uzroka, ne smemo dozvoliti da se ne utvrdi ko je skrivio i zataškao smrt Vladimira Cvijana i onemogućio da se informacija o njegovoj smrti sazna pune tri godine“.

Mitić je danas u pisanoj izjavi navela da vest o smrti Cvijana „putuje tri godine“, kao i da to što nije objavljena inicijativom države, već nakon što je više medija prenelo, „govori da je informacija o njegovoj smrti namerno sakrivena“.

„Vladimir Cvijan, preminuo je 5. januara 2018. godine, a kao zvaničan uzrok smrti navodi se utapanje. Ova informacija došla je više od tri godine od kako je bivši generalni sekretar Predsedništva Srbije i narodni poslanik Srpske napredne stranke preminuo. Informacije govore i da je Cvijan neko vreme boravio u Engleskoj, a zatim i u Americi, kao i da ne postoji podatak da je sleteo na beogradski aerodrom“, kazala je Mitić.

Mitić navodi i da „pojedini izvori tvrde da je lice pokojnog Cvijana bilo izmasakrirano, dok u zvaničnom obdukcionom nalazu stoji samo da je pronadjena voda u plućima preminulog“.

„Deo javnosti ne veruje u nelogičnosti iz pristiglih izveštaja, smatrajući da nema nikakvog smisla verzija koja tvrdi da je Cvijan došao iz Amerike da ovde izvrši samoubistvo skokom u Dunav, te da i ako to jeste istina, makar bi se pre toga javio roditeljima, bivšoj ženi i svom detetu“, rekla je Mitić.

Ona je dodala da „ono što znamo je da je Vladimir Cvijan nakon izlaska iz SNS-a gostovao u emisiji ‘Bez cenzure’ kada je govorio o stvarima koje su se obistinile nekoliko godina kasnije, i kada je upozorio da sve ‘podseća na devedesete’, i da Aleksandar Vučić uspostavlja diktaturu“.
„Mi poslednjih meseci svedočimo potpunom raspadu sistema, tokom kojeg iz dubine režima izlaze najstrašnije stvari, sada najbolje vidimo šta znači nemati nezavisnu policiju i tužilaštvo. Živimo u društvu u kome se dozvoljavaju sumnje i misterije u vreme forenzike, obdukcije, pa čak i poligrafa na koji se predsednik svaki čas poziva“, kazala je Mitić.

Ona je pitala „zašto je od javnosti skrivana smrt i utapanje“, zašto su ćutali tužioci, njegove kolege advokati, forenzičari, zašto je ćutao i bivši predsednik Srbije Boris Tadić na misteriozan nestanak jednog od svojih bivših najbližih saradnika, kao i zašto je ćutao aktuelni predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, o smrti bivšeg saradnika i stranačkog kolege“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.