U trendu

Dveri: Ostavke i prelazna vlada do izbora, rekonstrukcija Vlade neprihvatljiva

Pokret Dveri ocenio je danas da su ostavka kompletne Vlade Srbije i vanredni izbori na svim nivoima, jedino rešenje aktuelne političke krize.

Pokret je u saopštenju naveo da pominjana rekonstrukcija vlade i „druge kozmetičke promene“ nisu prihvatljive, posebno jer je ostalo godinu dana do redovnih pokrajinskih i lokalnih izbora, kada, kako navode iz Dveri, treba istovremeno organizovati i vanredne parlamentarne izbore.

„U međuvremenu treba formirati prelaznu Vladu uglednih nestranačkih ljudi koja bi oslobodila medije i pripremila poštene izbore, a čiji bi glavni zadatak bio prevencija nasilja u društvu“, ocenili su u saopštenju.

Dveri navode da bi prevencija nasilja podrazumevala i novi Zakon o obrazovanju i vaspitanju, kao i novi Zakon o zaštiti dece i digitalnoj bezbednosti, za koje ocenjuju da bi trebalo da ih podrže svi poslanici.

„Na ovaj način bi se smirile tenzije u našem društvu i normalizovale političke prilike. Rasprava bi se vratila u okvire Narodne skupštine, a političke borbe između sadašnje vlasti i opozicije bi se razrešile na izborima“, ukazali su iz Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.