Dveri pozivaju gradsku vlast na odgovornost zbog uništavanja arhitektonskog nasledja Beograda

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da obnova Skadarske ulice treba da udje u Ginisovu knjigu rekorda po trajanju i nezavršenim radovima, ocenjujući da su gradske vlasti rešile da unište svo kulturno, istorijsko i arhitektonsko nasledje u Beogradu, i da tužilaštvo mora da reaguje.

„Vlast Srpske napredne stranke rekonstruiše je četiri godine i ulica nije završena. Naprotiv, 30. januara 2021. godine u potpunosti je razrušena, bez da se zna gde je kamen koji je skinut i odvežen jer su ga izvodjači radova tretirali kao šut“, navele su Dveri.

Navodeći da se 590 metara Skadarske ulice koja inače nema saobraćaj, obnavlja četiri godine, Dveri su ocenile da o iznosu ugovorenih radova i razbacivanju narodnih para iz budžeta grada Beograda završnu reč mora da pruži tužilaštvo.

„Uništava se deo po deo arhitekture, kulturnih i istorijskih delova Beograda i sve redom betonira na najnekvalitetniji način. Krivičnu i svaku odgovornost tražimo da pokrene tužilaštvo protiv gradonačelnika Zorana Radojičića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, gradskog urbaniste Marka Srtojčića i posebno protiv izvodjača radova i nadzorne službe“, poručile su Dveri.

Iz tog pokreta poručili su gradskim čelnicima da će se potruditi, nakon promene sistema, da „svi budu tamo gde im je mesto: u zatvoru na odsluženju dugogodišnjih kazni uz vraćenje svakog ukradenog dinara u budžet grada Beograda“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.