Dveri: Srbi na Kosovu prepušteni sami sebi, masovno preregistruju vozila

Pokret Dveri ocenio je danas da su Srbi na Kosovu i Metohiji, koji su prepušteni sami sebi i kosovskim vlastima, prinuđeni da preregistruju svoja vozila na tablice „RKS“, saopšteno je danas iz tog pokreta.

„Nijedan medij u Srbiji ne izveštava o tome šta se ovih dana dešava na severu Kosova. Prepušteni separatističkim vlastima u Prištini, Srbi su prinuđeni na preregistraciju svojih vozila. Na ovom primeru se najbolje vidi dubina izdaje Aleksandra Vučića, SNS-a i njihovih izvršilaca radova tzv. ‘srpske liste’. Ovih dana Srbi, prepušteni sami sebi i kosovskim vlastima, napušteni i ostavljeni od svoje države na milost i nemilost velikoalbanskim vlastima, masovno vrše preregistraciju svojih vozila sa tablica KM, na tablice RKS (‘Republika e Kosoves’)“, piše u saopštenju.

Dveri su navele da su Srbi „suočeni sa ultimatumom Prištine“ da će im nakon 31. marta 2023. biti oduzimana vozila, su se odlučili na ovaj korak.

„Prostorije Auto-moto saveza Srbije (AMSS) su zatrpane vozilima i zahtevima za preregistraciju. Postavlja se pitanje, ko je AMSS-u dozvolio ili naložio da u ime prištinskih vlasti realizuje ovu nečasnu rabotu? Posle ovog primera, nameće se pitanje na kakva će sve poniženja Aleksandar Vučić i SNS izložiti Srbe i srpsku državu u danima koji dolaze na KiM, ali i šire“, rekli su iz pokreta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.