U trendu

Dveri: Vlast u Čačku zamenom uličnih sijalica neće uštedeti novac

Gradski odbor Dveri u Čačku ocenio je danas da zamenom postojeće javne rasvete led sijalicama u tom gradu, gradska vlast neće uštedeti novac iz gradskog budžeta, kako je najavljeno, već da taj projekat pokazuje da „najblaže rečeno oni koji vode grad imaju kupljene diplome“.

„Ako uzmemo trenutni trend potrošnje, ukupan iznos za 2022. godinu (za potrošnju ulične rasvete) trebalo bi da bude između 125 i 130 miliona dinara. Ako neko ima potrošnju struje na godišnjem nivou od 130 miliona dinara, da li zamenom lampi i sijalica, može da uštedi 83 odsto ili 100 miliona dinara, kako to tvrdi vlast“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri podsećaju da Grad Čačak planira da uzme kredit od 360 miliona dinara, kojim bi se zamenilo 11.513 komada postojećih uličnih svetiljki.

U saopštenju se dodaje da je gradska vlast ocenila da će sa novom led rasvetom u narednih deset godina imati manju potrošnju za uličnu rasvetu u iznosu od oko 100 miliona dinara i da će tom uštedom nadomestiti uzeti kredit, što su ocenili da je ili „laž, kako bi se 360 miliona dinara novca koji je u vlasništvu građana prelilo u privatne džepove“, ili je taj posao sklapao „neko ko je kupio diplomu, pa ne čudi što ovako ‘dobro’ zna matematiku“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.