U trendu

Dveri: Vučić da otkaže kontramiting, održavanje tog skupa širi podele u društvu

Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je predsednika Srbije i lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da otkaže „kontramiting“, najavljen za petak, 26. maj u Beogradu.

Obradović je ocenio da najava održavanja tog skupa predstavlja „opasnu poruku građanima koja širi dalje podele i sukobe u našem društvu.

„Zbog kontramitinga i ogromnog broja autobusa za prisilno dovođenje građana u Beograd, danas se po Srbiji otkazuju ekskurzije, brojna putovanja sportskih ekipa jer za njih nema autobusa“, kazao je lider Dveri na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Pozvao je građane da u četvrtak, 25. maja učestvuju u Spasovdanskoj litiji u Beogradu koja po njegovim rečima, treba da bude simbol pomirenja, nacionalnog jedinstva i „okupljanja oko pravih vrednosti“.

„Mora se menjati sistem vrednosti koji vlada decenijama i koji je doveo do poslednjih tragedija“, naveo je Obradović.

Ponovio je da Dveri traže ostavku kabineta Ane Brnabić i formiranje tehničke, prelazne Vlade koja bi pripremila uslove za slobodne izbore.

„Podržavamo zahteve za ostavke ministra unutrašnjih poslova, direktora Bezbednosno-informativne agencije, članova Saveta REM, za ukidanje televizije Pink za šta se Dveri zalažu još od 2017. godine ali se ništa neće desiti ako ih prosto zamene drugi predstavnici režima. Nama je potrebna promena naopakog sistema vrednosti“, kazao je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar