U trendu

Džonson: SAD žele da podrže Srbiju u naporima u normalizaciji regionalnih prilika

Američki senator Ron Džonson rekao je danas u razgovoru sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem u Beogradu rekao da SAD žele da podrže Srbiju u naporima za normalizacije regionalnih prilika, saopštilo je srpsko ministarstvo.

Dačić u razgovoru s Džonsonom izrazio zadovoljstvo zbog uspešne proslave stogodišnjice od kada je, u znak savezništva sa Srbijom, podignuta srpska zastava na Beloj kući.

Srpski ministar je kazao da bi se i u budućnosti trebalo oslanjati na brojne tačke koje povezuju dve zemlje i dva naroda.

„Senator Džonson ukazao je da SAD žele da podrže našu zemlju u njenim naporima u pogledu normalizacije regionalnih prilika, jer će to doprineti prosperitetu čitavog Zapadnog Balkana“, saopštilo je ministarstvo.

Republikanski senator Ron Džonson, koji predsedavanja senatskim Odborom za unutrašnju bezbednost, boravi u Beogradu u okviru regionalne turneje tokom koje je bio i u Makedoniji i na Kosovu.

Radio Glas Amerike preneo je ranije da je Džonson blizak predsedniku SAD Donaldu Trampu i da se očekuje da će pomoći u novoj fazi dijaloga Beograda i Prištine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar