U trendu

Epidemiolog: Zdravstveni radnici opravdano nezadovoljni zbog odnosa države prema njima

Predsednik Odbora za zdravstvo Narodne stranke Kragujevac, epidemiolog Predrag Delić izjavio je da su zdravstveni radnici nezadovoljni svojim položajem, kako je naveo, zbog svih nedaća koje su preživeli tokom pandemije virusa korona, saopštila je danas Narodna stranka.

„Od početka pandemije zdravstveni radnici su zaista bili izloženi ogromnim fizičkim i mentalnim naporima. Dosta su česti slučajevi oboljevanja medju njima i podsećam da smo jedna od zemalja sa najvećom stopom smrtnosti upravo medju zdravstvenim radnicima“, rekao je Delić.

On je u intervjuu za list Danas naveo da je neprimereno spominjati pobedu nad virusom.

„Svi smo svesni postojanja mutiranih oblika tog virusa koji se ponaša vrlo nespecifično i nepredvidivo. Relaksirajuće mere moraju da budu u korelaciji sa trenutnom epidemiološkom situacijom koja trenutno zavisi najpre od vakcinacije – što više bude vakcinisanih, to je veća mogućnost za popuštanje mera“, rekao je Delić.

Epidemiolog je kazao da je nedavno odlučio da pristupi Narodnoj stranci zbog podudarnosti političkih stavova sa programom te stranke.

„Ono što mi se najviše dopada je konstruktivni pristup rešavanju problema i priprema novih programa za njihovo rešavanje. Ne svodi se samo na puko prepoznavanje problema, već i na izradi platforme za njegovo prevazilaženje u čemu su angažovani najkompetentniji stručnjaci“, naveo je Delić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.