U trendu

Francuski ambasador: Srbija je faktor stabilnosti i najvaĹžniji ekonomski partner na Balkanu

Francuski ambasador u Srbiji Frederik Mondoloni danas je u razgovoru s premijerkom Anom Brnabić rekao da je Srbija za Francusku „faktor stabilnosti u regionu i najvaĹžniji ekonomski partner“.

Kako je saopĹĄtila Vlada Srbije, ambasador je Ani Brnabić uručio pismo pismo premijera Francuske Eduara Filipa i preneo njegovo „opredeljenje za dalje jačanje bilateralnih odnosa sa Srbijom“.

Mondoloni je kazao da Francuska „snaĹžno podrĹžava Srbiju na njenom evropskom putu“ i da je odluka Evropske unije o usvajanju Strategije o proĹĄirenju pozitivna jer će dati „dodatni podsticaj Srbiji“ u reformama i ekonomskom napretku.

Brnabić ukazala je na značaj predstojeće posete ministra spoljnih poslova Francuske Žan-Iva Le Driana Srbiji tokom aprila.

Ukazala je i na značaj posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji u godini kada se obeleĹžava stogodiĹĄnjica od zavrĹĄetka Prvog svetskog rata.Sagovornici su kao dobar primer saradnje naveli to ĹĄto je francuska kompanija „Vanci eroports“ dobila koncesiju za beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.