U trendu

Francuski ambasador: Srbija je faktor stabilnosti i najvažniji ekonomski partner na Balkanu

Francuski ambasador u Srbiji Frederik Mondoloni danas je u razgovoru s premijerkom Anom Brnabić rekao da je Srbija za Francusku „faktor stabilnosti u regionu i najvažniji ekonomski partner“.

Kako je saopštila Vlada Srbije, ambasador je Ani Brnabić uručio pismo pismo premijera Francuske Eduara Filipa i preneo njegovo „opredeljenje za dalje jačanje bilateralnih odnosa sa Srbijom“.

Mondoloni je kazao da Francuska „snažno podržava Srbiju na njenom evropskom putu“ i da je odluka Evropske unije o usvajanju Strategije o proširenju pozitivna jer će dati „dodatni podsticaj Srbiji“ u reformama i ekonomskom napretku.

Brnabić ukazala je na značaj predstojeće posete ministra spoljnih poslova Francuske Žan-Iva Le Driana Srbiji tokom aprila.

Ukazala je i na značaj posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji u godini kada se obeležava stogodišnjica od završetka Prvog svetskog rata.Sagovornici su kao dobar primer saradnje naveli to što je francuska kompanija „Vanci eroports“ dobila koncesiju za beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike