U trendu

Funkcioneri Narodne stranke u Vranju tuženi zbog ometanja glasanja

Predsednik gradskog odbora Narodne stranke u Vranju Djordje Ristić izjavio je danas da je iz Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu dobio poziv da se javi 12. septembra u svojstvu osumnjičenog radi saslušanja zbog krivičnog dela „sprečavanje održavanja glasanja“, u vezi incidenta koji se dogodio 4.novembra prošle godine tokom koga je bio fizički napadnut.

Ristić je za agenciju Beta izjavio da je poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog dobio umesto očekivanog pokretanja krivičnog postupa od strane istog tužilaštva, kome je pre osam meseci podneo prijavu zbog fizičkog napada na njega i potpredsednika gradskog odbora Narodne stranke u Vranju Dragana Pavlovića.

„Umesto pokretanja postupka protiv četvorice naših napadača koje smo prepoznali i kojima znamo imena, tužilaštvo pokreće postupak protiv nas koji smo žrtve. To je klasična zamena teza i pokušaj da se žrtva pretvori u nasilnika a nasilnik u žrtvu, i sraman čin zastrašivanja i političkog progona zbog našeg opozicionog delovanja“, kazao je Ristić.

Ristić navodi da je do incidenta u kome su on i Dragan Pavlović napadnuti došlo ispred stranačkih prostorija Narodne stranke u Vranju, koju od zgrade Narodnog univerziteta u kojoj se nalazilo biračko mesto na izborima za Nacionalne savete manjina deli visoka ograda i da i na snimku sigurnosne kamere može da se vidi da njih dvojica nisu prilazili biralištu već da su napadnuti ispred svojih stranačkih prostorija.

„Ovo je klasičan režimski montirani proces da bi se zastrašili i prestali sa kritikom vlasti. Oni nas neće uplašiti, mi ćemo nastaviti sa kritikom ovog režima i borićemo se svim pravnim sredstvima protiv ovog montiranog procesa“, rekao je Ristić.

Ristić je naveo da će slučaj u kome su on i Dragan Pavlović osumnjičeni voditi advokatski tim Narodne stranke iz Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.