U trendu

GDF: Vučić da prestane da podržava sumanutu Dodikovu politiku

 Gradjanski demokratski forum (GDF) pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prestane da podržava, kako su naveli, „sumanutu politiku“ srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Reagujući na jučerašnje zaključke Skupštine Republike Srpske (RS) o formiranju entitetskih institucija, predsednik GDF Zoran Vuletić ocenio je da takve odluke „podrivaju ustavnopravni poredak BiH“ i predstavljaju „uvod u novi rat“.

„Srbija pored toga što je potpisnik u Dejtonu ima i najveću odgovornost za ratove devedesetih, a rat u BiH je bio najkrvaviji, sa najvećim brojem žrtava i sa genocidnim epilogom u Srebrenici. Zahtevamo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prestane da podržava Dodika i stane na put njegovim krvavim namerama. Gradjani Srbije moraju da budu svesni da nije moguće uništiti BiH, a da istovremeno ne bude uništena i Srbija“, naveo je Vuletić a preneo GDF.

Vuletić je ocenio da „politički establišment“ u Srbiji ima „veliku odgovornost jer svojim ćutanjem tiho podržava ratnu politiku Dodika i Vučića“.

„Ako britanski parlament ima vremena dva puta u poslednjih mesec dana da se bavi situacijiom u BiH, kao i ministri na samitu NATO u Rigi, morali bi i opozicioni političari u Srbiji da nadju malo vremena i izjasne se u ovo predizborno vreme o zlu koje nam se sprema“, dodao je predsednik GDF.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.