U trendu

Glišić (SNS): Vlada treba da dobije novu energiju kroz neke nove ljude

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je danas da bi novi saziv Vlade Srbije trebalo da dobije novu energiju kroz neke nove ljude, koji će tek dobiti priliku da rade i pokažu šta znaju.

„Neki su, činjenica, i predugo (na funkciji). Niko se nije venčao sa foteljom, niti se rodio sa istom“, rekao je Glišić za Pink.

Govoreći o koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), Glišić je kazao da koalicija postignuta unutar Skupštine Srbije „ne mora nužno da bude i koalicija prilikom izbora vlade“ i objasnio da ona može biti i šira, ali i uža.

Naglasio je da odluku o tome ko će biti u vladi donosi isključivo SNS, bez uticaja stranih ambasada, i naglasio da se „džabe nadaju oni koji gaje iluziju da će kroz ambasadu, ili kroz preporuku nekoga iz medjunarodne zajednice da dodje do nekog mesta“.

„Koga god je preporučio neko spolja, taj da zna – ko god ga je preporučio, taj ga je preporučio da ne bude ništa“, istakao je Glišić.

Objasnio je i da će sedam do deset dana od konstituisanja Skupštine Srbije biti zakazana nova sednica Predsedništva SNS, na kojoj će tema biti nova Vlada Srbije, kao i kadrovska rešenja i mandatar.

Na pitanje da li u novoj vladi ima mesta za aktuelne ministre Nebojšu Stefanovića i Zoranu Mihajlović, Glišić je istakao da će o tome odlučiti Glavni odbor SNS.

„Predsednik stranke iznosi svoj predlog, Predsedništvo utvrdjuje taj predlog, a Glavni odbor daje konačnu reč“, dodao je on.

Naglasio je da u stranci nema frakcija, ali da ima „različitog razmišljanja, dobrog i lošeg rada, malo samovolje kod nekih i sujete“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar