Grupković: Vračar – rezultat kompromisa a ne otimanja ili prodavanja

Odbornik Liberalno demokratske partije (LDP) Mihailo Grupković izjavio je da je njegov izbor za predsednika Skupštine opštine Vračar rezultat kompromisa „a ne otimanja ili prodavanja“ mandata.

On je za Novi Magazin rekao i da je prihvatio tu funkciju kako bi sprečio uvodjenje privremenih mera u tu beogradsku opštinu a potom i u ponovljene opštinske izbore, „što bi predstavljalo pravo mrcvarenje gradjana“.

Grupković je naveo da mu SNS nije ništa „lično ponudio“ a odbacio je tvrdnje Demokrske stranke (DS) o otimanju mandata gradjanima Vračara i prodaji naprednjacima.

„Moj izbor je rezultat kompromisa, a ne „otimanja i prodavanja“. Čudi me, ali najiskrenije, da DS koristi ovakav rečnik, s obzirom na to kakvu bi ulogu ova stranka morala da igra u političkom životu Srbije“, rekao je on.

Grupković je napomenuo i da zna da ovo nije stav DS, „nego pojedinaca koji su zamislili da imaju tapiju na vršenje vlasti na Vračaru“.

On je naveo i da su razgovori DS i Pokreta Dosta (DJB) je bilo o Vračaru „bili pravi školski primer kako izgleda podela plena izmedju potencijalnih koalicionih partnera“.

Prema njegovi mrfečima, do toga je došlo uz skrivanje iza navodnih principa koje prvi pokret DJB ne poštuje u svom praktičnom radu.

Upitan ko će činiti novu vlast na Vračaru, on je odgovorio da su konsultacije sa predstavnicima svih odborničkih grupa u toku.

„Smatram da Vračar treba da dobije efikasnu i ozbiljnu vlast koja će isključivo da se bavi interesima građana, a ne da umesto toga imamo krhku većinu koja bi prebrojavala svoje odbornike od sednice do sednice“, rekao je on.

Skupština opštine Vračar konstituisana je 24. juna posle višečasovne sednice, na kojoj je za predsednika lokalnog parlamenta izabran Grupković iz LDP-a sa 23, od ukupno 45 glasova odbornika.

Grupković je izabran na predlog SNS-a i SPS-a, dok je njegov protivkandidat bio Branimir Kuzmanović, koga su predložile liste „Vračar – Slobodno – Bane Kuzmanović“ i pokreta „Dosta je bilo“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike