U trendu

Hiseni DSK posle susreta s Grenelom: Taksu za robu iz Srbije i BiH treba odmah ukinuti

Izaslanik lidera Demokratskog saveza Kosova i član predsedništva DSK Skender Hiseni je posle susreta sa specijalnim izaslanikom SAD za dijalog Kosova i Srbije, Ričardom Grenelom izjavio da je preneo stav stranke prema kome taksu za robu koja se uvozi iz Srbije i BiH treba odmah ukinuti.

„Tokom dugog i svestranog sastanka, fokusirali smo se na specifične aspekte dešavanja na Kosovu i u regionu. Čvrsto opredeljeni da vode Kosovo i region ka dinamičkom ekonomskom razvoju, Bela kuća i ambasador Grenel snažno pozivaju na trenutno i bezuslovno ukidanje takse na robu iz Srbije da bi se otvorio put dijalogu koji bi trebalo, i biće, zaključen uzajamnim priznanjem“, napisao je Hiseni na Fejsbuku.

Amerika je nepokolebljiv saveznik Kosova i kosovskog naroda i ostaje snažno posvećen svojim vitalnim interesima, piše Hiseni i dodaje da je poruka ambasadora Grenela bila da Amerika ne može da zaštiti Kosovo od samog sebe, naime od neodgovornog ponašanja Vlade i njenih lidera.

Od strane amabasadora Grenela, rekao je dalje, preneta mu je poruka da SAD ne mogu da nastave da troše stotine miliona dolara na vojnu i drugu pomoć i projekte u zemlji „gde vlada deluje protiv interesa svojih gradjana“.

Uveravao sam ambasadora Grenela da je za DSK i narod Kosova strateško partnerstvo i posebno prijateljstvo sa SAD sveto i nezamenljivo. DSK nikada neće dozvoliti da se ovo partnerstvo dovede u pitanje. DSK ostaje posvećen i odlučan u koordinaciji i uskladjivanju sa SAD-om u svakoj oblasti. DSK se slaže i brani stav da se tarifa ukine odmah i bezuslovno, kao što zahteva predsednik Tramp. Partnerstvo sa Amerikom nema alternativu“, napisao je Hiseni.

Lider DSK je prethodno na Fejsbuku napisao da je poslao svog specijalnog izaslanika da se kod Grenela informiše iz prve ruke o sastanku koji je održan u Beloj kući izmedju predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da prenese stavove DSK u vezi sa taksom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar