U trendu

I dalje niska izlaznost na izbore u opštinama na severu Kosova, glasalo 1. …

Centralna izborna komisija (CIK) je na trećoj konferenciji održanoj u vezi sa izborima na severu Kosova, objavila da je do 15 časova glasalo 1.085 osoba ili 2,4 odsto ukupno upisanih birača.

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi izjavio je da se izborni proces nastavlja uredno i da za sada nije bilo nikakvih problema.

Prema njemu, do 15 časova u Leposaviću je glasalo 110 birača ili 0,83 odsto, u Zubinom Potoku 240 birača ili 3,6 odsto, u Zvečanu 145 birača ili 2,07 odsto i u Severnoj Mitrovici 590 birača ili 3,3 odsto.

Eljezi je najavio da će naredna konferencija biti održana u 19.30, nakon zatvaranja birališta kada će biti objavljeni rezultati izlaska na biralištva na izborima za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, kao i izbora za odbornike u opštinama Leposavić i Zvečan.

Pravo glasa na izborima ima 45.095 građana koji glasaju u šest biračkih centara i 13 alternativnih centara u kontejnerima.

Policija Kosova je ranije saopštila da ima dovoljan broj svojih pripadnika kako bi proces glasanja prošao u miru i redu.

Izbore prati 357 posmatrača, među kojima predstavnici 31 organizacije, koji će pratiti i procedure nakon zatvaranja biračkih mesta.

Za praćenje izbora akreditovano je 170 predstavnika domaćih i međunarodnih medija.

Biračka mesta se zatvaraju u 19 sati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.