U trendu

Izborna skupština PUPS – Solidarnost i pravda: otvorena vrata za ljude časnih namera

„Tu smo zbog penzionera, poljoprivrednika i proletera, zbog onih koji žive od svog tekućeg i minulog rada. Odlučni da penzije prate plate, da zaživi socijalna – garantovana penzija, da nam sela opstanu – da naselimo prazne seoske kuće, da državni garantni fond garantuje cene poljoprivrednicima i da mladi poljoprivrednici konačno dobiju slobodno državno zemljište, a da zaposleni rade u skladu sa kolektivnim ugovorima i da kompanije pokažu na delu internu i eksternu društvenu korporativnu odgovornost. Tu smo, odlučni i rešeni da participiramo u lokalnoj, pokrajinskoj i republičkoj vlasti i praktično realizujemo sve ovo“, izjavio je Milan Krkobabić, lider PUPS – Solidarnost i pravda u Valjevu u prepunoj sali u kojoj je danas održana Izborna skupština Gradskog odbora Valjevo, jednog u nizu od 129 gradskih i opštinskih odbora PUPS – Solidarnost i pravda.

Na skupu je naročito istaknuto da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje, 17 godina od osnivanja, osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda – čuveno Tri P. Time se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

PUPS – Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih – garantovanih penzija od najmanje 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.
PUPS– Solidarnost i pravda nastavlja zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Delegati izborne skupštine iz svih mesnih odbora sa teritorije grada Valjeva jednoglasno su izabrali novi Gradski odbor, predsednika Velimira Arsenovića, potpredsednike Dobrosava Jankovića i Radisava Vulovića, članove stalnog sastava GO, nadzorni odbor i disciplinsku komisiju.

Novoizabrani predsednik Velimir Arsenović bio je izričit da će PUPS– Solidarnost i pravda nastaviti energično da se zalaže u lokalnoj samoupravi Grada Valjeva za poboljšanje položaja penzionera, poljoprivrednika i zaposlenih u skladu sa stvarnim potrebama koje su karakteristične za Valjevo i okolna mesta. „Nastavljamo još predanije i upornije, a naša vrata biće širom otvorena za sve ljude časnih namera“ izjavio je Arsenović.

Izbornoj skupštini prisustvovali su potpredsednici partije: Risto Kostov i Krum Vasev, predsednik poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda u Narodnoj skupštini Stefan Krkobabić, narodni poslanik Dragan Marković Markoni, kao i predsednik IO Ilo Mihajlovski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar