U trendu

Izvor iz EP za N1: Bilčik predložio da se Telekom izbriše iz izveštaja o Srbiji

Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimir Bilčik došao je na sastanak o usaglašavanju amandmana na nacrt izveštaja o napretku Srbije sa predlogom da se iz tog dokumenta izbaci deo u kojem se pominje državna kompanija Telekom Srbija, saznaje televizija N1.

Televizija N1 je navela da joj je izvor iz EP rekao da je usaglašavanje amandmana trajalo tri sata, znatno duže nego što je uobičajeno, i da Bilčikovi predlozi nisu prihvaćeni.

„Deo o medijima i o kompaniji Telekom Srbija ostao je u tekstu amandmana na nacrt izveštaja“, naveo je taj izvor N1.

Drugi izvor je za N1 rekao da je iz teksta amandmana ipak izbačen „deo navoda o aferama u koje je Telekom umešan“, ali da je ostao „veći deo amandmana o ulozi Telekoma u kontroli medijskog prostora u Srbiji“.

Televizija N1 je ranije objavila da dokument, u koji je imala uvid, pokazuje da se kompanija Telekom Srbija žalila Evropskoj uniji, sa zahtevom da bude izbrisana iz amandmana na nacrt izveštaja o napretku Srbije.

Pre toga je grupa evroposlanika podnela više amandmana na nacrt izveštaja o napretku Srbije, u kojima se Telekom kritikuje „kao instrument vladajuće stranke za uticaj na medijsko tržište u Srbiji i zato što omogućava emitovanje kanala Raša tudej“, navodi N1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar