U trendu

Jakšić (SRS): Srpski narod u Crnoj Gori izigran, Krivokapić kao Djukanović

Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Djuradj Jakšić izjavio je danas da je srpski narod u Crnoj Gori „izigran“, a Vladu Zdravka Krivokapića uporedio je sa režimom Mila Djukanovića.

„Od momenta izbora Zdravka Krivokapića za predsednika Vlade Crne Gore počeli su problemi i ocenio da je u toj Vladi bilo mesta za sve, osim za političke predstavnike srpskog naroda“, rekao je Jakšić na konferenciji za novinare u sedištu SRS u Zemunu.

Kao problematične primere, Jakšić je naveo proterivanje ambasadora Srbije, zahtev za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića, odugovlačenje po pitanju dogovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, „guranje“ rezolucije o genocidu u Srebrenici, odbijanje da se poništi priznanje Kosova i odbijanje ukidanja sankcija prema Rusiji.

„Pozivamo sve partije koje čine većinu u parlamentu Crne Gore da glasaju protiv sramne rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici i da glasaju protiv ministra pravde Vladimira Leposavića. SRS je mišljenja da srpske stranke ne smeju ni za milimetar da popuste Krivokapiću u pogledu ova dva pitanja, pa čak i po cenu pada sadašnje crnogorske Vlade“, rekao je Jakšić.

Pored toga, on je rekao da SRS nije „ni najmanje iznenadjena“ spajanjem Srpske napredne stranke (SNS) i Srpskog patriotskog saveza (SPAS), jer je SPAS, kako navodi, bila jedna od 14 stranaka kojima je SNS prikupljao potpise za izlazak na prethodne izbore.

„Ja koristim ovu priliku da u ime SRS pozovem sve prevarene, izigrane i razočarane članove SPAS da se priključe SRS kao jedinoj istinskoj patriotskoj opoziciji naprednjačkom režimu“, kazao je Jakšić.

Jakšić je rekao da SRS „nastavlja borbu“ protiv donošenja Zakona o istopolnim zajednicama i da je prikupila preko 30.000 potpisa na peticiji protiv tog zakona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.