U trendu

Janko Veselinović: Seljački ustanak je jednako važan koliko ekološki

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je danas da je „seljački ustanak“ jednako važan koliko i ekološki, navodeći da seljaci, kao i svi ostali gradjani, žive od sela.

„Danas su seljaci najugroženiji, bilo da se bave poljoprivredom ili stočarstvom. Cene goriva divljaju, skaču cene semena i đubriva, a subvencije nikada nisu bile manje. Na svu nevolju režim hoće da otme i njive i pašnjake od seljaka i da zadovolji potrebe sveta za litijumom. Oni će se vozati električnim automobilima, a srpski seljaci će biti proteran kao domorodci u Americi“, rekao je Veselinović u Bogutovcu, prilikom posete naseljima u okolini Kraljeva.

Kako je saopštio Pokret za preokret, Veselinović je naveo da je i taj kraj ugrožen koliko i Jadar, a da niko ne može da brine o budućnosti sela kao njegovi stanovnici.

„Glas seljaka mora da se čuje i u Kraljevu, ali i na Terazijama jer ne čuje režim za vašu muku. Oni brinu o svojim dilovima, a selo im služi samo za slikanje. Da nije tako ne bi smanjili subvencije sa 12.000 na 4.000 dinara i podigli bi poljoprivredne penzije“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, Pokret za preokret se zalaže da ni jedna penzija ne bude ispod 80 odsto minimalne mesečne zarade, što je oko 24.000 dinara.

Veselinović je dodao da najveći broj stanovništva ima penziju manju od 15.000 dinara, a da je medju njima najviše onih sa poljoprivrednom penzijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.