U trendu

Janković: Vučić da objasni snimak u kojem se vidi izrežiranost upada ROSU u Kosovksoj Mitrovici

Predsednik Pokreta slobodnih gradana (PSG) Saša Janković pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objasni snimak na kojem se vidi da obezbedjenje Marka Djurića zna da će pripadnici kosovske policije upasti na skup u Kosovskoj Mitrovici.

Janković je kazao da se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi kako pripadnici odredjenih službi u okruženju Marka Djurića znaju unapred da će pripadnici ROSU upasti na skup, jer kažu „stigli su“, pokazuju odredjeni znak rukom, nakon čega se prekida sastanak i kako je kazao, počinje predstava kosovske policije.

„Da li je moguće da je Aleksandar Vučić žrtvovao bezbednost gradjana na Kosovu i Metohiji, posebno gradjana srpske nacionalnosti, stabilnost u regionu, zarad sopstvene političke promocije i osećanja bitnosti i toga da sedi u društvu Federike Mogerini“, upitao je Janković.

Odgovarajući na pitanje da li je moguće da je predstavnica Evropske Unije Federika Mogerini znala šta će se desiti u Kosovskoj Mitrovici, Janković je rekao da „mu ne pada na pamet da poveruje da je medjunarodna zajednica upletena u takvo nešto“.

„Pitam se kako će proći Srbija, ako medjunarodna zajednica shvati da se neko igra pozorišta da bi nastavio da dobija podršku za nelegitimnu vlast u Srbiji“, kazao je Janković novinarima u prostorijama PSG-a.

On je istakao da su incidentom u Kosovskoj Mitorivici poniženi gradjani Srbije i Srbija.

Upitan da li je privodjenje režirano u dogovoru sa albanskom stranom, Janković je kazao da javnost u Srbiji zna da se Vučić sastao sa Hašimom Tačijem u Njujorku ali da i dalje nisu poznati detalji tog razgovora.

On je dodao da će Vučić odgovarati jer je došao na vlast da bi rešio pitanje Kosova, koje ni posle šest godina nije rešio.

(Beta)

3 komentara
  1. Milan

    Vučić mi je odvratan, nesposoban i nedorastao ulozi predsednika Srbije a uz to je i izdajnik i EU fanatik i nemačka ulizica. Ali za ovog Jankovića ne bih glasao ni u ludilu, žuti šljam je 10 puta gori od Vučića. Šešelj je samo za Farmu i Parove….nema dakle nade za Srbiju…samo dobri Bog nas čuva…

  2. Milovan

    Ovaj covek definitivno je izgubio razum. A nije ni cudo.Cim je on ubio najboljeg druga??!! Lupa kao otvoren prozor.Da nam takvi vode drzavu bolje da se odmah svi povesamo.

  3. Radoslav Radovic

    Sve je tacno sto se ovdje navodi, ali osoba koja ovo trazi nema nikakvog kredibiliteta da u ime Srbije i Srpskog naroda bilo sta zahtijeva i trazi.Postoje gori i od najgorih.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike