U trendu

Jeremić: Borimo se za kulturnu i pristojnu Srbiju

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Somboru da su predsednički izbori borba za normalnu, pristojnu i kulturnu Srbiju kakva je ona uvek bila i kakva će ponovo biti posle izbora.

„Mi se danas na ovim izborima ne borimo za glasove, mi se na ovim izborima borimo za normalnu, pristojnu i kulturnu Srbiju kakva je ona uvek bila i kakva verujem može ponovo da bude, i biće nakon ovih izbora“, rekao je Jeremić.

Jeremić je pri poseti Zapadnobačkog okruga rekao da se danas u javnom i medijskom prostoru bije bitka sa vulgarnošću, prostaklukom i propagandom.

„Ovo je kraj sa izuzetno dugom kulturnom, istorijskom, ali i privrednom tradicijom. Ovo je grad Konjovića, ovo je grad sa jednim od najpoznatijih teatara u našoj zemlji koji je i dan dana itekako cenjen, ali ovo je opština u kojoj umire kultura. Ovo je opština u kojoj je zatvoreno 11 seoskih biblioteka“, rekao je Jeremić.

Jeremić je kazao da „ne zna šta o činjenici da se u Somboru gasi kultura imaju da se kažu oni koji se usudjuju da snimaju spotove u bibliotekama i koji u biblioteke ulaze samo da bi snimali spotove“.

Jeremić je posetio Udruženje žena etno kuće „Majčino srce“ u selu Lalić, razgovarao sa meštanima Ratkova, a potom posetio Sombor, gde je razgovarao sa gradjanima i prošetao centrom tog grada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.