U trendu

Jeremić: Referendum je jedini način da sačuvamo Kosovo i Metohiju

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je ta stranka širom Srbije danas počela prikupljanje potpisa za referendum o odbacivanju „francusko-nemačkog“ plana za Kosovo i Metohiju, jer je referendum jedini nenasilan i demokratski način da se spreči da „u narednih nekoliko meseci bude počinjena nepopravljiva šteta po naše nacionalne interese“.

„Ništa drugo objektivno nema potencijal da zaustavi sprovođenje ‘francusko-nemačkog’ plana. Budemo li sedeli skrštenih ruku, ova izdajnička vlast će ispuniti sve što je tim planom predviđeno, uključujući i uvođenje ‘Kosova’ u međunarodne organizacije“, rekao je Jeremić novinarima u Beogradu.

„Odbijamo da jedan čovek sam odlučuje o ovako važnom pitanju i da u naše ime izdaje Kosovo i Metohiju zarad svog opstanka na vlasti. Narod mora da se pita za svoju budućnost i za budućnost države. Niko nema pravo da o ovako važnim stvarima odlučuje narodu iza leđa“, dodao je Jeremić.

On je istakao da ne govore istinu oni koji kažu da je svojim usmenim prihvatanjem „francusko-nemačkog“ plana predsednik Srbije Aleksandar Vučić stavio tačku na pristanak Srbije na državnost „Kosova“ i njegovo članstvo u međunarodnim organizacijama, što plan predviđa.

„Ta usmena saglasnost obavezuje samo njega, i nikoga drugog. Još uvek nije kasno da izbegnemo katastrofu“, rekao je Jeremić.

„Neki kažu da nema referenduma o izdaji, a mi kažemo da nema izdaje sa referendumom“, dodao je.

Jeremić je naveo da je prikupljanje potpisa za referendum nadstranačka i nadpolitička akcija.

„Pozivamo zato sve kojima je stalo da sačuvamo Kosovo da svojim potpisom doprinesu ostvarenju jedine okolnosti u kojoj će to biti moguće – raspisivanje narodnog referenduma, obavezujućeg za sve državne organe. Spremni smo i da podržimo sve druge akcije koje za svoj cilj imaju sprečavanje izdaje“, rekao je Jeremić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar