U trendu

Johanes Han u Beogradu o evrointegracijama

Komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han u subotu, 10. septembra razgovarati sa predstavnicima Vlade Srbije, parlamenta i privrede o daljim koracima na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Cilj posete Hana je „i da izrazi snažnu podršku EU reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije“, saopštio je EU info centar koji je najavio da evropski komesar posetu Beogradu počinje u petak, 9. septembra.

Han je uoči posete izjavio da s nestrpljenjem očekuje sastanak s Vučićem i ministrima nove Vlade „koja je izrazila opredeljenje da nastavi ambiciozan reformski program i proces evropskih integracija“.

„Želim da vas još jednom uverim da Srbija ima podršku EU na svakom koraku na tom putu“, rekao je komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju, preneo je EU info centar.

Govoreći o prioritetima, Han je naglasio značaj jačanja vladavine prava i regionalne saradnje.

„U okviru pristupnog procesa, usredsredićemo se na rad sa srpskim vlastima na važnim temama poput jačanja vladavine prava, regionalne saradnje i procesa normalizacije odnosa izmedju Beograda i Prištine“, istakao je on.

Han je izrazio spremnost EU da pruži podršku Srbiji u sprovodjenju mera fiskalne konsolidacije i podsticanju ekonomskog rasta.

„Želimo da ponudimo tehničku i finansijsku podršku kako bi se nastavila fiskalna konsolidacija, podstakao ekonomski rast i obezbedile bolje prilike za preduzeća, naročito za mlade preduzetnike i omladinu uopšte“, rekao je on.

Han će se, kako je najavljeno, u subotu sastati s premijerom Aleksandrom Vučićem i s novim sastavom Vlade Srbije, s predsednicom Skupštine Majom Gojković i s članovima skupštinskog Odbora za evropske integracije.

On će potom učestvovati u radu skupa „Pristupanje EU i unapredjenje poslovnog okruženja u Srbiji“, koji organizuju Privredna komora Srbije i Delegacija EU u Srbiji, čime će završiti posetu Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.