U trendu

Jovanović: Dačiću staviti flaster na usta da više ne govori o podeli Kosova

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da momentalno stave tačku na ponašanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i njegove navode o podeli Kosova.

„LDP insistira da vlast svom ministru Dačiću stavi ‘flaster na usta’ i tako ga zaustavi u promovisanju podele Kosova, koja za sobom vuče ideju podele na jugu Srbije, u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i na kraju u Vojvodini i u Sandžaku“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je kazao da je besmisleno verovati u dijalog i dogovor koji je neophodan dok Dačić „dobošari“ o podeli Kosova kao u najbolja vremena Slobodana Miloševića, Vojislava Koštunice i Borisa Tadića.

„Svaki put je to krvavo politikanstvo njemu dizalo rejting, a zemlju dublje guralo u ‘živo blato’, i svaki put bi Dačić ‘podvio rep’ izmičući stolicu onima iznad sebe koji su morali da ‘vise’ – Miloševiću posle 5. oktobra, Koštunici 2008, a Tadiću 2012. Njihove sudbine nisu moja briga, ali jeste sudbina zemlje u kojoj je samo naša politika prošla test vremena, što Srbiju nije moglo da sačuva“, naveo je Jovanović.

Ako nisu u stanju da ućutkaju promotera ideja devedesetih, upitao je Jovanović, kako će biti „u stanju da nas uvere da su ozbiljni u nameri da se dogovorimo kako ćemo zemlju iščupati iz krvavih ruševina u kojima je završila zbog politike tih istih devedesetih?“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.