U trendu

Jovanović (DSS): Takozvana opozicija bi isto kao i vlast rešavala državna i nacionalna pitanja

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je danas da izjava lidera Demokratske stranke Dragana Šutanovca o mogućnosti promene Ustava Srbije pokazuje da bi takozvana opozicija rešavala državna i nacionalna pitanja na isti način na koji to čini vlast.

„Gotovo celokupna takozvana opozicija se zalaže za nastavak evropskih integracija Srbije, što znači odustajanje od Kosova i Metohije, jasno je da je Demokratska stranka Srbije jedna od retkih koja suštinski osporava politiku koju vlast sprovodi“, rekao je Jovanović.

Šutanovac je ranije danas kazao da bi moglo da se desi da zajedno sa beogradskim izborima bude održan i referendum o izmeni Ustava Srbije i da će sigurno minimum dva puta biti menjan Ustav do ulaska Srbije u EU, a možda i više dok ne bude potpuno prilagodjen EU.

Jovanović je rekao da je očigledno da opozicija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ima lični problem, a ne problem sa njegovom politikom.

„Duboka kriza, u kojoj se Srbija nalazi gotovo punu deceniju, ne može biti rešena pukim personalnim promenama, već temeljnim promenama a novi DSS zastupa drugačiju politiku i od vlasti i od većeg dela takozvana opozicije, čiji stavovi i zalaganja slede zapadne interese“, naveo je Jovanović, a preneo DSS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar