U trendu

Jovanović: Goran Vesić oštetio grad za 70 miliona evra

Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je danas, povodom izjave zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je grad oštećen za 70 miliona evra nelegalnom gradnjom, da je upravo Vesić nepostupanjem po zakonu oštetio Beograd za 70 miliona evra. 

„Prema zakonu o ozakonjenju objekata iz 2015. godine, rukovodstvo grada je bilo dužno da podnosi krivične prijave protiv divlje gradnje i da momentalno ruši takve objekte. Ponavljam pitanje gospodinu Vesiću – koliko je krivičnih prijava Grad Beograd podneo i koliko je objekata u nadležnosti grada, površine veće od 800 kvadratnih metara, srušeno od 2015. godine?“, upitao je Jovanović u pisanoj izjavi. 

Jovanović je rekao da je Beogradjanima dosta izgovora i obećanja i da oni očekuju boljitak i konkretne rezultate za već četiri i po godine vlasti SNS-a u prestonici.

„Pozivam sadašnjeg stvarnog gradonačelnika Gorana Vesića da prestane da traži izgovore u radu bivšeg gradonačelnika Dragana Djilasa, koji je 2012. godine ocenjivao kao ‘efikasan, pravičan, uspešan i u interesu naroda’. Vesić bi prvo trebalo da objasni kako je moguće da za protekle četiri i po godine Beogradu nije ostavio nijednu kapitalnu investiciju, već samo razlupanu Slaviju, otet Savski amfiteatar i gradjevinsku mafiju koja hara gradom“, naveo je Jovanović.

On je, takodje, upitao Vesića kako je Beograd pre njega imao „pravu železničku i autobusku stanicu, a sada ih nema“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.