U trendu

Jugović: Vučić u drugom krugu pobedio sopstveni narod

Bivši potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović izjavio je da to što i ministar Aleksandar Vulin i demonstranti traže smenu rukovodstva javnog servisa zbog izveštavanja o višednevnim protestima govori da je izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić u drugom krugu pobedio sopstveni narod.

„Činjenica da i Vulin i protestanti imaju isti zahtev, a to je smena rukovodstva RTS-a je potvrda da je Vučić u drugom krugu pobedio sopstveni narod. To se retko dogadja u istoriji, ali to je realno u atmosferi u kojoj je Beli lider opozicije“, rekao je Jugović za portal Komentar pres.

Jugović je podsetio da je ranije rekao da će se drugi krug predsedničkih izbora dogoditi na ulici, ako se ne dogodi na biralištima, dodavši da je postalo normalno da Vulin i učesnici protesta budu na istoj strani.

Vulinov zahtev da se smeni rukovodstvo RTS-a za urednicu političke rubrike lista „Danas“ Jasminu Lukač je ruganje šefa Pokreta socijalista i SNS-u i DS-u.

„Naprednjacima, zato što je njihov lider Aleksandar Vučić više spreman da se osloni na nekadašnje članove i ljude bliske DS nego na izvorne kadrove SNS. DS-u zato što se i dalje prikazuje kao jak protivnik, takoreći vlast, iako je je ta stranka sada slaba opozicija. To je i ruganje javnosti – čim nema jake opozicije, nema ni balansiranog izveštavanja“, rekla je Jasmina Lukač.

Šefica poslaničke grupe „Za spas Srbije“ Sanda Rašković Ivić rekla je da Vulin već dve decenije čini nasilje nad studentskim i gradjanskim protestima.

„Kad ne može da nas tušira šmrkom, traži ostavke rukovodstva RTS-a zbog nedovoljne poslušnosti“, rekla je ona za portal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.